Menu
Zachęcamy do zapoznania się z naszym menu. Ułożyliśmy je w taki sposób, aby każda osoba znalazła dla siebie dania obiadowe, sałatki, przystawki czy desery, które odpowiadają jej preferencjom smakowym.
SZEF KUCHNI POLECA
- Placek po węgiersku podawany z zestawem surówek - 45.00 zł (Duża) / 35.00 zł (Mała)
- Tradycyjny Kotlet de volaille podawany z ziemniakami duszonymi i zestawem surówek - 46.00 zł
- Golonka po Bawarsku z kością (waga 100 g) - 16.00 zł
- Polędwiczki wieprzowe podawane na plackach ziemniaczanych w sosie z grzybów leśnych z zestawem surówek - 51.00 zł
PRZYSTAWKI
- Śledź po japońsku (100 g) z pieczywem - 23.00 zł
- Śledź w oleju / Śledź w śmietanie / Śledź w sosie musztardowym (100 g) z pieczywem - 20.00 zł
- Galareta wieprzowa (200 g) - 25.00 zł
- Pajda chleba z domowym smalcem, skwarkami i cebulą, podawana z ogórkiem kiszonym - 15.00 zł
SAŁATKI
- Sałatka grecka (400 g) podawana z grzankami - 36.00 zł
- Sałatka z tuńczykiem (400 g) podawana z grzankami - 39.00 zł
- Sałatka Cezar z kurczakiem w sosie na bazie parmezanu i anchois (400 g) - 39.00 zł
- Sałatka z buraczkami i kozim serem w sosie musztardowo-miodowym (400 g) - 39.00 zł
ZUPY
- Domowy rosół z makaronem - 19.00 zł
- Krem z gruszki i pietruszki - 24.00 zł
- Barszcz czerwony z uszkami lub krokietem - 21.00 zł
- Kapuśniak z mięsem gotowany na wędzonych kościach - 22.00 zł
- Żurek na zakwasie z mąki żytniej podawany z jajkiem i kiełbasą - 23.00 zł
- Flaczki wołowe - 26.00 zł
- Zupa gulaszowa - 26.00 zł
DANIA Z WIEPRZOWINY
- Kotlet schabowy z kością podawany z ziemniakami duszonymi i kapustą zasmażaną - 45.00 zł
- Pieczeń wieprzowa w sosie własnym podawana z ziemniakami i ogórkiem kiszonym - 45.00 zł
- Policzki wieprzowe duszone w białym winie z puree ziemniaczanym i sałatą w śmietanie - 52.00 zł
- Medalion wieprzowy z jajkiem sadzonym podawany z ziemniakami i surówkami - 47.00 zł
- Kotlet mielony z ziemniakami i ćwikłą - 35.00 zł
DANIA Z DROBIU
- Wątróbka drobiowa z cebulką podawana z ziemniakami duszonymi i ogórkiem kiszonym - 31.00 zł
- Pierś z indyka duszona z warzywami, podawana z ziemniakami - 45.00 zł
- Filet drobiowy w panierce podawany z ziemniakami duszonymi i marchewką z groszkiem - 42.00 zł
- Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie curry podawane z ziemniakami i surówką z kapusty - 45.00 zł
DANIA Z WOŁOWINY
- Sztuka mięsa w sosie chrzanowym podawana z ziemniakami i buraczkami z czosnkiem - 56.00 zł
- Rolada wołowa w sosie własnym podawana z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą - 58.00 zł
- Polędwica po angielsku z pieczarkami podawana z ziemniakami i buraczkami - 59.00 zł
RYBY
- Dorada z patelni podawana z kuskusem i bukietem sałat - 56.00 zł
- Ryba panierowana (cena za 100 g) - 15.00 zł
- Dorsz w kremowym sosie z porami podawany z ziemniakami i sałatką z pomidorów - 45.00 zł
PASTY
- Tagiatelle z borowikami na winie z parmezanem - 41.00 zł
- Penne ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym - 41.00 zł
DANIA JARSKIE I PÓŁMIĘSNE
- Pierogi ruskie (10 szt.) - 26.00 zł
- Pierogi z mięsem (10 szt.) - 29.00 zł
- Pierogi ze szpinakiem (10 szt.) - 28.00 zł
- Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym - 26.00 zł
- Gołąbki z ryżem (2 szt.) podawane z sosem pieczarkowym - 26.00 zł
- Naleśniki z serem i owocami (2 szt.) - 24.00 zł
- Naleśniki z jabłkami (3 szt.) - 24.00 zł
BURGERY
- Chicken burger - 18.00 zł
- Chicken burger z podwójnym mięsem - 26.00 zł
- Chicken burger z serem - 20.00 zł
DESERY
- Szarlotka na ciepło z lodami - 21.00 zł
- Puchar lodowy - 29.00 zł
- Deser dnia - 25.00 zł